Karlsson tystade nästan Kockumhallen!

Andra mötet med Kallinge/Rongedal inleds med en vild morgonträning. Daniel Wendel visar var skåpet ska stå och tvekar inte en sekund genom att larma iväg en puck på sigges skridskor. Bara det säger hur taggad han var inför matchen.
Efter lite intriger i röda femman, där Zacke blev utstött då han missade Hässleholmslivet i helgen, kunde de snabbt återförenas sedan denna utstötte man sänkt sin kedjekamrat #26 Alex Samevik under matchuppvärmingen. Detta gjordes mest för att markera för övriga kedjekamrater att stöta ut någon för att missa Hässleholmslivet är ett känsligt ämne, samt att de inte ska känna sig trygga för att #10 Simon "Sannarp" Malm var borta.

Kallinge går till pausvila med 1-0 och det var nästan bud på mer efter alla deras kontringar. Kallinge kan jämföras lite med Norge under fotbolls VM 98 då de enbart slog långbollar på Tor Andre Flo och blev utnämnda till VM's tråkigaste lag. Nu har inte Kallinge någon Tor Andre Flo. Det närmsta de kommer är #21 ,Robin Dahlstedt, som kör runt och tror att han är någon jävla gud på isen. Efter ca 15 minuters spel tröttnar Johan "Puligt mannar deluxe hoj" Nilsson på detta och sänker honom. Johan gör hela serien en tjänst och belönas med ett matchstraff, men är nöjd ändå.

Det känns tryggt att ha publiken på vår sida gällande #21.

I andra perioden lyckas vi skrapa ihop ca 14 utvisningsminuter, inkl fyra återstående minuter från en femma från första perioden. Därför är det inte helt oväntat att perioden slutar 5-1 till Kallinges favör.

I tredje perioden utökar Kallinge sin ledning till 6-1 och har sina tre pinnar säkrade....Eller? Givetvis inte, för nu skall det skrivas historia. Vi går in och visar att isbjörnarna, som regerade för 15'000 år sedan, fortfarande regerar och lyckas hämta upp underläget tll 6-6 och 6-7 var inte långt borta. Det var ett enormt tryck mot Kallinges mål under slutet av matchen och i förlängingen, men 6-6 står sig. Straffläggning väntar. Då hela röda kedjan (#8 #27 och #26) blev skadade under tredje perioden, träfrossa, fick de stå över straffläggningen.

Tyvärr slutar straffläggningen med förlust, men efter att ha hämtat upp 1-6 till 6-6 kändes det ändå som en seger. Det var riktigt nära att vi tog två eller tre pinnar. Efter Karlssons straff, som är för vild för att beskrivas, trodde vi i båset att det nästan var klart. Morin hade precis plockat ut sista träflisan ur skinkan och var på väg ut på isen för att fira, men tyvärr.

Sigge var även nöjd med vår upphämtning, likaså materialaren Rold som redan kollat upp att donken i Karlshamn var det  närmsta alternativet. Där avrundades denna fantastiska dag med en "Happy Bänk" plusmeny, där #8 fick en filt, #26 en kaffekopp och #27 en tidning och vi är nu mer än redo inför hemmamatchen mot Glimma på torsdag.

Karlssons målgest efter den fantastiska straffen!

Matchens lirare går givetvis till vår älskade #21 Puligt Nilsson! Efter den proppen är vi i juryn rörande överens om att priset skall gå till denna vilda man. Vi är även glada att kunna dela ut 15'000 isbjörnar igen, då vi hört att Karlssons infångade isbjörnar rymt från hans fångenskap.