Rapport från matchen mot Lejonet

Även om förstaplatsen känns långt borta, då det krävs att Kallinge ska förlora två matcher för att vi ska vinna serien, var segern igår oerhört skön! Inte ens Lejonkungen själv, Herr Gath, kunde stoppa oss.

Första perioden manglar vi på rejält och har en bekväm 3-0 ledning efter ca 12 minuter, innan Lejonet kan reducera efter lite miss i kommunikationen, och nej det var inte Gath som gjorde detta målet.
Vårt 3-0 mål tillhör faktiskt ett av de snyggaste som gjorts denna säsongen och det är ingen skräll att det är lagets gulligaste spelare, #21 Puligt Nilsson, som står för detta. Ett stenhårt handledsskott avfyrades från blålinjen mellan benen på backen rätt upp i krysset. Deras 16-åriga målvakt hade verkligen inte en chans. Vi på redaktionen tycker det är oerhört viktigt att nämna att Lejonets målvakt enbart är 16 år då det var mycket tugg om det förra matchen från hans sida. "Alltså hallå, jag är bara 16 år"...Herregud!

Andra perioden utökar vi till 4-1 innan Lejonkungen himself reducerar till 4-2 i boxplay sedan han satt ett friläge, där pucken lite turligt gled in bakom en storspelande Johan Malmgren.

Tredje perioden smackar vi in ytterliggare fyra mål och i denna period var #18 Pontus Hellberg sjövild. Efter att ha satt sitt tredje mål lutade han sig mycket belåtet tillbaka på bänken och bara log. Allt som fattades då var en fet cigarr eller eventuellt en pipa.
Tredje perioden innehöll även lite gruff då #56 Bossy och #21 Puligt fick Gath efter sig. Gath såg väldigt ilsken ut, vilket fick en annan i båset att överväga att lira med blöja i nästa möte med Landskrona, medan vårt hårda radarpar på isen tog det hela med ro.

Vår kära kapten och allvetare, #17 Patrik Karlsson, fick överta grovjobbarhjälmen av #35 Malmgren som haft den sedan matchen mot köpenhamn där han gjorde bäst ifrån sig genom att rädda 5/5 skott! Karlsson gjorde en mycket bra match, men det blir inga isbjörnar denna vecka för Karlsson och vi hoppas att han klarar sig utan detta då han redan har självförtroende så det räcker och blir över. Isbjörnarna fördelas istället enligt följande:

5000 - Johan Malmgren
2000 - Pontus Hellberg
5000 - Puligt Nilsson
2000 - Jesper Henriksson - Vaktade båsdörren och bidrog med kommentarer av världsklass!
1000 - Linus Lundell - Satte ett viktigt och stilgt mål efter grovt förarbete. Avslutade det hela genom att hålla en föreläsning om "Lundellivet" efter matchen! Mycket uppskattat!

Vi ska försöka att gå in mer på djupet gällande Lundellivet som i grund och botten innebär att man stoppar allt man kan i munnen och bara tränar armar på gymmet.

#5 Linus Lundell tillsammans med sin kedjekamrat #18 Pontus Hellberg. Sammarbetar på isen, motarbetar utanför isen.

Nu väntar en spelledig helg där det börjar viskas om lagfest. Enligt planerna ser det ut som om vi kommer hålla till på torget i Höör och dela på en flaska stroh80 / Fernet. Fast om Kallinges frontfigur, Dala, bjuder in så sätter vi oss på tåget till Kallinge och firar som bara topplag kan fira!

Nästa match är på torsdag borta mot Sannarp! Vi har försökt nå Sannarps #7, Oscar Winge, för en intervju inför matchen, men han har inte haft tid då han har blivit utsedd till division 3's snyggaste spelare och har varit på fotografering för Café, Slitz samt Kamratposten.

Härligt tugg av Sannarp och vi vet att Winge älskar uppmärksamheten.
(Beklagar den dåliga upplösningen på bilden - Hänvisar er till denna länk för mer tydlighet - http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=580820564&sk=wall)